onze openingstijden
(toegang tot 45 minuten voor einde openingstijden.)

maandag tot vrijdag
7–22 uur
weekends en feestdagen
8–20 uur

*Het gebruik van het sportbad wordt tijdelijk beperkt door sportverenigingen, hetpersoneel aan de kassa geeft u hierover graag verdere informatie.

 

zwemmen voor ouderen**

vrijdag
13–22 uur

zwemmen voor vroege vogels**

maandag tot vrijdag
7–9 uur
zaterdag
8–10 uur

**feestdagen uitgezonderd

sauna voor dames***

maandag
10–22 uur

gemeenschappelijke sauna

dinsdag tot vrijdag
10–22 uur
weekeinden en feestdagen
10–20 uur

Binnen het saunagedeelte mogen slechts saunahanddoeken en badjassen worden gebruikt, het dragen van badkleding is niet toegestaan.

*** feestdagen uitgezonderd. Graag wijzen wij u erop dat tijdens de vrouwensauna ook mannelijk personeel ingezet kan worden.

Onze kassamedewerkers geven u graag informatie therapeutische behandelingen. Bij hen kunt u ook afspraken vastleggen voor vitaliteitsmassages en bewegingsbaden. Je kunt nu online cursussen boeken via onze cursusmodule.


Bistro Relax

Maandag t/m vrijdag: 12–20 uur
Keuken tot 19.30 uur, borrel tot 19.30 uur

Zaterdag-zondag: 12–19 uur
Keuken tot 18.30 uur, borrel tot 18.30 uur

Saunabezoek – een ontspannende kringloop

Sauna © a|w|sobott atelier für werbefotografie

Benodigdheden

U moet minimaal twee uur tijd uittrekken en u heeft de volgende badspullen nodig: een badlaken, twee handdoeken, badslippers, zeep, shampoo, eventueel een badjas, bodylotion.

Ga niet met een lege of volle maag naar de sauna. Om ongestoord van uw saunabezoek te kunnen genieten, kunt het best vooraf naar het toilet gaan. Daarna volgt dan een reiniging onder de douche.

Droogt u zich goed af, want een droge huid transpireert sneller.

Een warm voetbad voordat u de sauna in gaat, bevordert eveneens het transpireren.

In de sauna legt u het badlaken uit en gaat daar met het hele lichaam op liggen. Het moet een kort verblijf met intensieve werking zijn. Ga daarom op de middelste of bovenste bank liggen om te transpireren. Maar blijf niet langer dan 15 minuten liggen. Vertrouw vooral op uw gevoel.

Liggend ervaart u de warmte als aangenaam gelijkmatig. De laatste twee minuten kunt u echter beter rechtop gaan zitten zodat de bloedcirculatie weer went aan de verticale houding en uw bloed niet plotseling in de benen zakt.

Loop na het verblijf in de sauna even naar buiten voor een frisse neus. Uw lichaam heeft nu zuurstof nodig en de ademwegen koelen af.

Het afspoelen met een Kneipp-slang is de meest behoedzame manier van afkoelen. Ook de watervaldouche koelt het lichaam af.

Voordat het koude dompelbad in gaat, moet u het zweet afspoelen. Als u hoge bloeddruk hebt, moet u het dompelbad vermijden.

Na de afkoeling zorgt een warm voetbad voor een warm gevoel dat zich tot aan het hoofd uitbreidt.

Herhaalde wisselbaden met koud water trainen uw bloedvaten en verhogen de weerstand van uw lichaam.

Een aansluitende rustpauze is aangenaam en bevordert bovendien de ontspanning.

Tussen de saunarondes is een bezoek aan het solarium een aanrader.

Een saunaronde is een goede voorbereiding op een massage.

U voert een volgende saunaronde precies zo uit als de eerste. Meer dan drie rondes leveren geen extra voordelen op van een bezoek aan de sauna.

Informatie voor de saunagang

De sauna geldt als textielvrije zone, wat betekent dat er geen badkleding wordt gedragen. Buiten de sauna draagt men doorgaans een handdoek of badjas.

De ontspannen en warme sfeer en het intensieve beleven van de eigen huid dragen ertoe bij dat eventuele aanvankelijke remmingen vanwege het "naakt zijn" verdwijnen. Mocht u toch schaamtegevoelens hebben, dan kunt u uw intieme zones eenvoudig met een handdoek bedekken.